Bondomelett

Serverar: 4 portioner

Omelett är alltid lika gott och enkelt att laga. Gör den mera matig med potatis, lök och skinka och servera den direkt ur stekpannan.

Ingredienser

  • 4 skivor rökt eller rimmat sidfläsk
  • 1 gul lök
  • 4 kokta potatisar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 6 ägg
  • 6 msk vatten eller grädde
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk klippt persilja
  • Instruktioner

    1. Skär fläsket i strimlor på tvären. Hacka löken grovt och skär potatisen i tärningar.
    2. Stek fläskstrimlorna långsamt i en stor stekpanna så att de blir en aning knapriga. Tillsätt matfett och lägg i lök och potatis. Låt det hela steka vidare några minuter.
    3. Vispa samman äggen med grädde eller vatten, lite salt och peppar. Om fläsket är timmat behöver du inte salta.
    4. Häll äggblandningen i stekpannan över fläsket, löken och potatisen och rör om med en trägaffel. Grädda omeletten tills den har stelnat men fortfarande är lite krämig på ytan.
    5. Strö över persilja och servera omeletten genast, direkt ur pannan.
    6. Har du rester hemma kan du använda t.ex. korv eller skinka istället för sidfläsk och även komplettera med andra grönsaker, t.ex. paprika eller tomat.
    7. Du kan också använda råa potatistärningar, som då får steka en stund för sig.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    aynjoh 8 april 2014

    Mycket god omelett. Bytte fläsk till bacon, fyllde på med halverade körsbärstomater, gräslök och lite riven ost. En klar 5:a. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben