Bondsoppa med korngryn

Serverar: 1-5 portioner

Tid: 30 minuter

Denna soppa lagade min mormor till drängarna på gården. Jag har minskat ner ingredienserna.

Ingredienser

  • 1 liter buljong
  • 1 dl korngryn
  • 1 bit kålrot, ca 150 gram
  • 2 motötter
  • 1 bit rotselleri, ca 50 gram
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk mejram eller timjan
  • 1 pkt djupfrysta gröna ärter,ca 125 gram
  • 1/1 dl finklippt persilja
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen.
    2. Tillsätt korngrynen och låt dem koka ca 5 minuter.
    3. Skala under tiden rotsakerna. Skölj och ansa purjolöken. Skär rotsakerna i små bitar och purjon i strimlor. Tillsätt rotsaker, purjo, salt och mejram eller timjan. Låt sedan soppan sjuda ca 10 minuter på svag värme.
    4. Tillsätt ärterna och låt soppan sjuda ytterligare ca 3 minuter.
    5. Strö till sist över persilja och servera. Servera gärna ett hembakat bröd med smör och ost till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben