Fransk bondsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En av mina favoritsoppor sedan jag flyttade hemifrån i slutet av -80-talet. Kommer ifrån en av mina första kokböcker "Stora boken om god och billig mat"

Ingredienser

  • 5 potatisar
  • 2 purjolökar
  • 1 klyfta vitkål (ca 150 g)
  • 2-3 msk margarin
  • 1½ l god buljong
  • 1 lagerblad
  • 1 krm timjan
  • Vitpeppar efter smak
  • Tillbehör
  • 100 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och skär den i skivor. Skölj och strimla purjolöken. Strimla vitkålen.
    2. Lägg matfett i en gryta och bryn alltsammans lätt. Slå på buljongen och lägg i söndersmulat lagerblad och timjan. Krydda över med lite peppar.
    3. Låt soppan koka ca ½ timme eller tills potatisen börjar gå sönder.
    4. Vispa soppan lätt och servera den sedan rykande het.
    5. Låt var och en strö över så mycket ost den önskar. Servera ett gott bröd till.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (1)

    lena4 25 januari 2011

    Låter jättegott. Måste provas.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben