Bondsoppa från Toscana

Serverar: 4 portioner

Lättlagad, mättande och mycket smakrik soppa. Tips Byt ut hönsbuljongen mot grönsaksbuljong om du vill ha soppan helt vegetarisk.

Ingredienser

  • 1 knippa bladpersilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 rödlökar
  • 3 stjälkar selleri
  • 3 morötter
  • 3 msk olivolja
  • 400 g konserverade cocktailtomater
  • Ca 150 g savoykål eller salladskål
  • 400 g konserverade stora vita bönor
  • 400 g konserverat matvete
  • 1-1 1/2 l hönsbuljong
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • esan
  • Instruktioner

    1. Hacka persilja. Skiva vitlök och rödlök. Skär selleri och skalade morötter i bitar. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna i 5 minuter. Tillsätt tomater utan spad, grovt strimlad kål, bönor (med spad) och avrunnen matvete. Täck med buljong och sjud i 15 minuter under lock. Ringla över lite fin olivolja och smaka av med salt och nymalen peppar.
    2. Servera med ett gott bröd och parm

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben