Pasta ai Funghi alla Toscana

Serverar: 3-5 portioner

Tid: 20 minuter

Parmesan, svamp och pancetta skapar en härlig pasta med rötterna i Toscana. Lättlagat och gott.

Ingredienser

  • 500 g valfri pasta av bättre kvalité
  • 1 l blandad svamp efter säsong
  • 3 dl mörk spädd kycklingbuljong
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk plockad timjan
  • 100 g smör
  • 100 g fintärnad pancetta (alt. bacon)
  • 1 st finhackad bananschalottenlök
  • 2 msk smör för stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Börja med att steka den hackade pancettan på mellansvag värme tills den är krispig. Lägg på hushållspapper. Stek svampen i smör med salt, peppar och timjan. Slå på buljongen och koka ihop i ca 5 min. Koka pastan i rikligt med välsaltat vatten tills den är al dente. Klicka i smöret i buljongen och koka upp. Vänd i pastan och tillsätt persilja. Avsluta med parmesan och pancettan.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben