Bracioli con salsa di pomodoro

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Rulader med tomatsås. Tomatsåsen som de kokar i är perfekt att servera till pastan i primo piatton. Köttet blir alldeles mört och såsen blir mustig.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecôte, á 150 g
  • 1 ½ tsk olivolja
  • 1 dl persilja
  • 2 msk vitlök, finhackad
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Persilja
  • Tomatsås
  • 3 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk vitlök, finhackad
  • 700 g passerade tomater
  • 10 basilikablad, strimlade
  • 1 dl persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • Instruktioner

    1. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Banka eventuellt ut köttet en aning med handloven.
    2. Pensla ovansidan av köttet med olivoljan, salta och peppra. Strö över persilja och vitlök och rulla ihop till rulader. Knyt om med hushållssnöre eller fäst med tandpetare.
    3. Värm upp oljan i en traktörpanna. Tillsätt gul lök och vitlök och fräs utan att det tar färg.
    4. Lägg i ruladerna och bryn dem lite lätt runt om.
    5. Häll i passerade tomater, basilika, persilja, salt, peppar och socker. Tomatsåsen ska täcka köttet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben