Bräckt fisk med röd paprikasås
Lättstekta fiskbitar i en härligt röd sås gjord på färsk paprika. I receptet står det torsk, men det går ju att byta ut mot annan god vit matfisk!
Ingredienser
600 g färsk fiskfilé, skinn- och benfri
1 msk smör eller margarin
1 msk matolja
1 tsk salt
Nymalen vitpeppar
Paprikasås
200 g färsk röd paprika
2 schalottenlökar
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
Litet cayennepeppar
Till garnering
Paprika i olika färger
Instruktioner
- Dela paprikan och ta bort stjälk och kärnor. Skölj och strimla den tunt. Skala löken och skiva den tunt. Koka paprika och lök i grädden ca 18 minuter under lock, kör sedan såsen slät i mixer eller matberedare och smaksätt med salt och försiktigt med cayennepeppar.
- Skär fisken i portionsbitar. Salta, peppra och bräck fisken i litet smör och olja i en stor stekpanna.
- Fördela såsen på fyra tallrikar och lägg på fiskbitarna, eller lägg fisken på varmt fat och bjud såsen separat. Servera med kokt ris eller pressad potatis.
- Smaksätt gärna såsen med några droppar citron, vitt vin eller crème fraiche. Garnera fisken med grön, röd och gul paprika skuren i strimlor och snabbt uppfräst i olja.
Liknande recept
Kommentarer (0)