Bräckt fisk med röd paprikasås

Serverar: 4 portioner

Lättstekta fiskbitar i en härligt röd sås gjord på färsk paprika. I receptet står det torsk, men det går ju att byta ut mot annan god vit matfisk!

Ingredienser

  • 600 g färsk fiskfilé, skinn- och benfri
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Paprikasås
  • 200 g färsk röd paprika
  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • Litet cayennepeppar
  • Till garnering
  • Paprika i olika färger
  • Instruktioner

    1. Dela paprikan och ta bort stjälk och kärnor. Skölj och strimla den tunt. Skala löken och skiva den tunt. Koka paprika och lök i grädden ca 18 minuter under lock, kör sedan såsen slät i mixer eller matberedare och smaksätt med salt och försiktigt med cayennepeppar.
    2. Skär fisken i portionsbitar. Salta, peppra och bräck fisken i litet smör och olja i en stor stekpanna.
    3. Fördela såsen på fyra tallrikar och lägg på fiskbitarna, eller lägg fisken på varmt fat och bjud såsen separat. Servera med kokt ris eller pressad potatis.
    4. Smaksätt gärna såsen med några droppar citron, vitt vin eller crème fraiche. Garnera fisken med grön, röd och gul paprika skuren i strimlor och snabbt uppfräst i olja.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben