Bräckt rimmad oxbringa, rostade rotfrukter och senapscrème

Serverar: 4 portioner

Olika smaker som möter varandra med välbehag

Ingredienser

  • 500 g kokt, rimmad oxbringa
  • 2 msk smör eller margarin
  • 500 g skivad potatis (ca 8 st)
  • 2 skivade morötter
  • 2 skivade palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk rosmarin
  • Senapscréme
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk grovkornig, söt senap
  • 1 msk pepparrot (riven)
  • Instruktioner

    1. Skiva den kokta oxbringan i ca 1/2 cm tjocka skivor.
    2. Lägg rotfrukterna i en ugnssäker form och pensla dem med olivolja. Strö över rosmarin. Sätt in formen mitt i ugnen i 225°C, ca 20 min.
    3. Bräck oxbringan i matfett i en het stekpanna.
    4. Blanda ihop alla ingredienser till senapscrèmen och smaka av med salt.
    5. Servera oxbringan med de rostade rotfrukterna och senapscrèmen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben