Bräserade älgfärsbiffar

Mustigt. God smak med älgfärs och rotfrukter som passar mkt bra ihop.

Ingredienser

  • 400 g älgfärs
  • 100 g fläskfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 tsk enbär, krossade
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm svart- eller vitpeppar
  • 2 morötter, skalade och skurna i stavar
  • 1 bit rotselleri, skalad och skuren i stavar
  • 1 gul lök, skuren i klyftor
  • Smör till stekning
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl spädd kalvfond
  • Färsk timjan till garnityr
  • Instruktioner

    1. Blanda färssorterna i en rymlig bunke. Blötlägg ströbrödet i vatten i några minuter och rör ner i färsen tillsammans med ägg, enbär, timjan, salt och peppar. Forma färsen till biffar och lägg på ett vattensköljt skärbräde.
    2. Fräs rotsaker och lök i en tjockbottnad gryta tillsammans med smör. Lägg i biffarna och stek dem på vardera sidan i några minuter. Häll över rödvin och kalvfond. Låt allt småputtra i ca 20 minuter tills rotfrukterna är mjuka och fonden reducerats till hälften.
    3. Garnera med färsk timjan och servera med kokt potatis eller vildris.

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben