Brieostpaj med lök

Serverar: 4 portioner

Pajen blir så god och krämig av brieosten som smälter under gräddningen...

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • ½ purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 125 g brieost
  • 1 dl färska basilikablad
  • 3 ägg
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl, smör och vatten till en deg, gärna i matberedare.
    2. Kavla ut och lägg i en pajform 23 cm i diameter.
    3. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Skala och hacka löken.
    4. Skiva purjolöken och hacka vitlök. Fräs all lök mjuk i smör och krydda med salt och peppar.
    5. Lägg i pajskalet.
    6. Skär osten i bitar och lägg ovanpå och strö över basilikablad.
    7. Vispa ihop ägg och grädde och häll över.
    8. Grädda i 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben