Brioche

Brioche är traditionellt ett franskt frukostbröd. Använd fantasin och ta den fyllning som passar bäst. Här kommer grundreceptet och olika fyllningar.

Ingredienser

  • Grunddeg
  • 480 g ägg
  • 40 g jäst
  • 800 g vetemjöl
  • 20 g salt
  • 80 g socker
  • 560 g smör
  • Förslag på fyllningar
  • Äppelbrioche
  • 100 mandelmassa
  • 100 g smör
  • 1 g syrligt äpple
  • Kanel
  • Pizza
  • 100 g finriven mandel
  • 100 g florsocker
  • 50 g passions/apelsinjuice
  • Färska bär
  • Päronficka
  • 1 päron
  • 20 g äppelmos
  • Kardemumma
  • Kanel
  • Råsocker eller muscavado
  • Klassisk
  • 1 veckad briocheform
  • 300 g smör
  • 100 g kokos
  • 150 g råsocker
  • Muscavado & pecannötsströssel
  • 300 g vetemjöl
  • 200 g kallt smör
  • 100 g muscavado
  • Pecannötter
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till degen, förutom smöret, i en degblandare. Blanda ner smöret lite i taget i degen.
    2. Lägg degen i en bunke och plasta. Låt helst stå över natten eller minst 6 timmar. Degen måste hela tiden vara kylskåpskall, den får inte stå framme.
    3. Briochedegen kan formas som man vill och till exempel fyllas med olika fyllningar. Ugnsvärmen ska vara 220 grader men tiden varierar beroende på hur man formar brödet.
    4. I receptlistan finns förslag till olika fyllningar, välj och vraka efter humör!

    Liknande recept

    5
    1 h 10 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben