Briocher

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Briocher är franska, luftiga små bröd som bakas på vetemjöl och ägg. Rumsvarmt smör arbetas in i degen, vilket ger god smörsmak.

Ingredienser

  • 1 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 krm salt
  • 5½ dl vetemjöl
  • 100 g svenskt smör, rumsvarmt
  • 1½ msk strösocker
  • 2 ägg
  • Till pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till max 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölk, salt och 2 dl av mjölet.
    2. Arbeta ihop till en lös deg. Låt jäsa under bakduk 30 min. Rör smör och socker mjukt, arbeta in det och äggen i degen. Tillsätt resten av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg.
    3. Ta upp degen och rulla 20 stora och 20 små bollar.
    4. Lägg de stora bollarna i småbrödsformar med en liten boll på toppen. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ananas1 29 augusti 2012

    Mums!

    LenaBE1 16 februari 2013

    Supergoda! Jag minskade lite på sockret och ökade lite på saltet men oj så goda dom blev. Dock fick jag ta mer mjöl än vad receptet säger, det berodde förmodligen på att mina ägg var mycket stora för degen blev väldigt kladdig så det extra mjölet behövdes verkligen. Jag struntade i att göra den lilla kulan på toppen och fick då ut 15 st av satsen. En femma får du av mig. Dessa kommer jag absolut att göra flera gånger, tack för ett kanongott recept! :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben