Briocher

Serverar: 12 portioner

Det perfekta tilltugget till soppa

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 0,75 tsk salt
  • 200 gram kylskåpskallt smör
  • 25 gram jäst
  • 0,5 dl kallt vatten
  • 2,5 st ägg
  • 0,5 st ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Använd gärna matberedningsmaskin. 2. Blanda mjöl och salt. Finfördela smöret i mjölet. 3. Rör ut jästen i vattnet. Vispa 3 ägg och häll undan en liten skvätt till pensling. 4. Blanda ner jäst och ägg i mjölblandningen. Arbeta degen smidig. Låt vila under lock eller duk i 10 minuter. 5. Under tiden tar du fram formarna. Vanliga pappersformar går fint, men ta dubbla! 6. Ta upp degen på lätt mjölad bänk. Skär av en liten bit och forma resten till 12 runda bullar som läggs i formarna. 7. Gör 12 små kulor av den deg som är kvar och tryck ner dem försiktigt på bullarna. 8. Sätt på ugnen på 250 grader. 9. Låt jäsa under duk i 30-40 minuter. Pensla sen med det vispade ägget. 10. Grädda ca 10 minuter i mitten av ugnen.

    Liknande recept

    5
    1 h 10 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben