Brioche med karamelliserad lök

Serverar: 12 portioner

Variera de klassiska hamburgerbröden med ett läckert Brioche bröd. Brödet är även gott att äta till frukost, mellanmål eller till en soppa.

Ingredienser

  • 4 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g smör
  • 3 msk socker
  • ½ tsk salt
  • Bröd
  • 2 dl vatten
  • ½ dl mjölk
  • 2 tsk torrjäst
  • 1 ägg
  • 10-11 dl vetemjöl, 600-660 g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Pensling
  • 1 ägg
  • 2 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Stek långsamt i smör och socker så att löken karamelliseras och det mesta av vätskan kokar bort. Krydda med salt. Låt kallna.
    2. Värm vatten och mjölk till 45 grader. Häll blandningen över jästen. Tillsätt den karamelliserade löken, ägg, mjöl, salt och peppar. Arbeta i hushållsassistent till en smidig deg. Forma till en boll och låt jäsa under bakduk i ca 2 timmar.
    3. Dela degen i 12 bitar och forma till runda bollar. Platta till dem lätt och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
    4. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Vispa upp ägget tillsammans med bikarbonat. Pensla bröden och grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler och skär upp före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben