Britts dajmkakor

Lätta att göra och jättegoda.

Ingredienser

  • 16 st aluminiumformar
  • 1 st dubbeldajm
  • 175 gr smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och krossa dubbeldajmen.Rör därefter ihop vetemjöl, socker och bakpulver. Slå i det smälta matfettet och sist dajmkrosset.
    2. Klicka i formarna. 175 grader, 10-15 min. i mitten av ugnen.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    10-12
    3

    Kommentarer (2)

    markil 5 februari 2011

    Detta är supergoda kakor. Jag dubblade dock mängden dajm samt tog en form mellan muffins och knäck. Det blev många mindre kakor i stället. En självklarhet vid kalas hos oss numer.

    susanne7206261 14 juni 2011

    super goda och lätta, gör dubbelsats med en gång

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben