Broccoli och tomat med salamipasta

Serverar: 4 portioner

Supergrönsaken broccoli med delikata körsbärstomater och en smaskig tomatsås smaksatt med basilika – tillsammans blir det grunden till en pastarätt som passar perfekt till vardags. Strimlad salami och en rejäl näve riven ost till ger mycket smak.

Ingredienser

  • 4 port pasta gärna spirali tricolore
  • 140 g salami
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 1 tsk olivolja
  • 390 g pastasås basilika
  • 1 dl vatten
  • 250 g broccoli
  • 1 dl riven västerbottenost
  • Instruktioner

    Sätt på vatten till pastan i en stor kastrull. Strimla salamin. Dela tomaterna i halvor. Skala och strimla löken. Fräs den mjuk i oljan i en kastrull. Häll på pastasåsen och vatten, låt det bli varmt. Håll såsen varm. Skär broccolin i bitar. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg ner broccolin när det återstår 4 minuter av pastans koktid. Låt pastan och broccolin rinna av och blanda det med såsen. Servera pastan med salami, tomater och ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben