Broccoli stekta i olivolja och vitlök.

Serverar: 4 portioner

Mycket gott till kött eller fisk.

Ingredienser

  • 300 g broccoli (färsk eller djupfrysta små broccolibuketter)
  • 2 vitlöksklyftor, tunt flisad
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skölj den färska broccolin och dela den i små buketter. Lägg broccolibuketterna i kokande lättsaltat vatten och koka dem i ca 2 minuter. Var noga med att inte koka broccolin för länge, då behåller den sin spänst.
    2. Häll av kokvattnet och spola av med kallt vatten. Låt broccolin rinna av väl.
    3. Värm upp olivolja i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den fräsa utan att den tar färg. Tillsätt broccoli, salt och peppar och stek den i 2-3 minuter.
    4. Servera till kött eller fisk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    popik 16 mars 2009

    Jättegott, men jag tycker inte att broccolin behöver kokas först i allafall om man som jag gillar lite tuggmotstånd.

    Relaterade Artiklar

    Pasta carbonara
    En av de italienska pastarätter vi i Sverige kan det italienska namnet...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben