Broccoli stekta i olivolja och vitlök.
Mycket gott till kött eller fisk.
Ingredienser
300 g broccoli (färsk eller djupfrysta små broccolibuketter)
2 vitlöksklyftor, tunt flisad
3 msk olivolja
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skölj den färska broccolin och dela den i små buketter.
Lägg broccolibuketterna i kokande lättsaltat vatten och koka dem i ca 2 minuter. Var noga med att inte koka broccolin för länge, då behåller den sin spänst.
- Häll av kokvattnet och spola av med kallt vatten. Låt broccolin rinna av väl.
- Värm upp olivolja i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den fräsa utan att den tar färg. Tillsätt broccoli, salt och peppar och stek den i 2-3 minuter.
- Servera till kött eller fisk.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Pasta carbonara
En av de italienska pastarätter vi i Sverige kan det italienska namnet...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
Jättegott, men jag tycker inte att broccolin behöver kokas först i allafall om man som jag gillar lite tuggmotstånd.