Broccolibollar med rostade rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Smakrika vegetariska bollar som serveras med goda rotfrukter och sweet chiliyoghurt. Variera receptet genom att göra bollarna till biffar och servera med kokt ris.

Ingredienser

  • 500 g frysta, tinade broccolibuketter
  • 2 dl riven parmesanost, ca 100g
  • 4 dl mandelmjöl
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • Olja till stekning
  • Rostade rotfrukter
  • 1 kg rotfrukter tex. potatis, palsternacka, morot
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Yoghurtsås
  • 2 dl matyoghurt, 10%
  • 3 msk sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och skär rotfrukterna i stavar och sprid ut dem på en plåt. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
    3. Hacka broccolin med en kniv eller mixa buketterna några sekunder i en matberedare. Krama ur så mycket vätska som möjligt och blanda med riven ost, mandelmjöl, ägg och salt. Forma bollar och stek dem runt om i olja i en stekpanna ca 5 minuter, tills de är gyllenbruna.
    4. Blanda ihop matyoghurt och sweet chilisås.
    5. Servera broccolibollarna med rostade rotfrukter och en klick sweet chiliyoghurt.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben