Broccolibollar med rostade rotfrukter och yoghurtsås

Serverar: 4 portioner

Läckra och frasiga bollar med broccoli och parmesanost. Lätt som en plätt!

Ingredienser

  • 500 g frysta, tinade broccolibuketter
  • 2 dl riven parmesanost
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • Olja till stekning
  • Rostade rotfrukter
  • 1 kg rotfrukter, t ex potatis, palsternacka, morot
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Yoghurtsås
  • 2 dl matyoghurt, 10 %
  • 3 msk sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skär rotfrukterna i stavar och sprid ut dem på en plåt. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen i ca 25 minuter.
    3. Bollar: Hacka broccolin med en kniv eller mixa buketterna några sekunder i en matberedare. Krama ur så mycket vätska som möjligt och blanda med riven parmesanost, mandelmjöl, ägg och salt. Forma bollar och stek dem runtom i olja i en stekpanna ca 5 minuter.
    4. Rör ihop yoghurtsåsen och servera till bollarna och rotfrukterna.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben