Broccolisallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Italiensk broccolisallad med citron och vitlök.

Ingredienser

  • 300 g broccoli, färsk eller fryst
  • Dressing
  • 2 msk citronsaft
  • 1 fint flisad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skölj den färska broccolin och dela den i små buketter. Lägg buketterna i kokande, lättsaltat vatten och koka i ca 2 minuter. Var noga med att inte koka för länge, för broccolin ska behålla sin spänst.
    2. Häll av kokvattnet och spola med kallt vatten. Låt broccolin rinna av väl. Blanda citronsaft, vitlök, olivolja och salt i en skål. Tillsätt broccolibuketterna och blanda noga men försiktigt.
    3. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    levandecharader 21 november 2008

    Gör ofta den här salladen, den är så god. Har lärt mig den av svärfar som är italienare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben