Broccolisallad

Serverar: 4 portioner

Gott som tillbehör till kötträtter...

Ingredienser

  • 3 broccoliknippen, råa
  • 1 pkt bacon i tärningar, ca 150 g
  • 1 rödlök
  • 1-2 msk gula russin
  • 2 msk solroskärnor
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl vit balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Broccolisallad: Börja med att steka bacontärningarna knapriga. Kok upp lite vatten i en gryta (till att förvälla broccolin i). Bryt broccolin i små buketter och förväll broccolin i kokande vattnet ca ½ minut. Häll av det kokande vattnet o skölj med kallt vatten tills broccolin blivit helt kall.
    2. Skala och finhacka rödlöken. Blanda ihop majonnäsen och vinägern.
    3. När baconet och broccolin runnit av och svalnat, blanda alla fasta ingredienser i en salladsskål. Häll på majonnäsblandningen och rör om. Ställ undan i kylskåpet för att "dra" till gastronomisk höjd.
    4. Obs! Vill man, kan man även servera broccolin rå i salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Gutti 8 januari 2013

    Jättegod!

    saxa 10 augusti 2016

    God och passade perfekt till en grillad köttbit

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben