Italiensk broccolisallad med sardeller

Serverar: 4 portioner

Fräsch förrätt med extra vällagrad ost

Ingredienser

  • 250 g färsk broccoli
  • 2 msk smör&rapsolja oliv, arla
  • 1 apelsin
  • 1 burk marinerade kronärtskockshjärtan, ca 290g
  • 8 sardellfiléer
  • 1 tsk hackad röd chili
  • Servering
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Kvibille Svecia extra vällagrad 24 mån
  • Instruktioner

    1. Dela broccolin i buketter och skär stjälken i tjocka skivor. Koka i saltat vatten 1 minut. Slå av vattnet och rör ner smö&rapsolja oliv.
    2. Skala apelsinen med kniv och skär fruktköttet i bitar. Häll av kronärtskockorna. Hacka sardellerna.
    3. Blanda ihop salladen och lägg upp på tallrikar. Salta, peppra och hyvla över ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben