Broccolisoppa med lök

Serverar: 4-5 portioner

En mycket smakrik soppa. Fungerar fint till förrätt (servera den då gärna ur höga glas) eller som huvudrätt.

Ingredienser

  • 400 g broccoli
  • 2 gula lökar
  • 25 g smör
  • 1 liter mjölk
  • ½ dl vetemjöl
  • Grönsaksbuljong
  • Instruktioner

    Koka broccolin helt mjuk. Hacka löken smått och stek den. Smält smöret, vispa i vetemjöl och lite mjölk tills det blir slätt. Ha i löken. Mosa broccolin med en elvisp eller en pärstamp. Lägg i moset, vispa och späd med mjölk till det blir lagom tjockt. Smaka av med grönsaksbuljong.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    PinkLadie 1 januari 2009

    Uppskattad förrätt till nyår! Serverade i höga glas som du tipsat om, men det spilldes ju lite på kanterna...tar nog martiniglas nästa gång! Sedan hade jag förlagt receptet så jag gjorde ur minnet så här: Kokade broccoli, 1 lök och ½ purjolök mjuk i grönsaksbuljong. Mixade allt med stavmixern och spädde sedan med mjölk och en skvätt grädde. Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben