Broccolisoppa med svenska äpplen

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Krämig broccolisoppa med syrliga äpplen och en hint av chili. Servera gärna med ett fullkornsbröd och en god ost.

Ingredienser

  • 500 gram broccoli
  • Ca 1 liter vatten
  • 1-2 grönsaks- eller kycklingbuljongtärningar
  • 1 lök
  • 1 svenskt äpple (eller 2 små)
  • 2-3 dl créme fraiche
  • 1/2 tsk chilipulver
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och fräs lätt i en gryta med en klick smör. Löken ska endast bli glansig utan att ta färg.
    2. Hacka broccolin till mindre buketter och lägg ner i grytan tillsammans med löken. Använd så mycket som möjligt av hela broccolin.
    3. Ta bort kärnhus på äpplet och skär resten i klyftor och lägg ner med broccolin.
    4. Fyll på med vatten tills allt är täckt, ca 1 liter. Lägg ner 1 eller 2 buljongtärningar beroende på hur "skarp" du vill att soppan ska bli i smaken. Låt koka upp och kaka i ca 5 minuter tills broccoli och äpple är mjukt.
    5. Mixa samman med stavmixer till en slät soppa. Tillsätt créme fraiche (ha i den större mängden för en mildare och krämigare soppa) och chilipulver.
    6. Smaka av och eventuellt salta och peppra. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben