Broccolitortilla med laxrom och smetana
Tortilla är egentligen en spansk potatisomelett, här i stället fullproppad med härlig broccoli som toppas med laxrom och smetana. Smetana är en rysk typ av créme fraiche.
Ingredienser
6 ägg
250 g broccolitoppar (500 g hela)
1 knippe salladslök
½ röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 msk vatten
3 msk olivolja
½ tsk salt
½ tsk paprikapulver
Servering
Laxrom
Smetana eller créme fraiche
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Stek broccolin i olivolja med finhackad vitlök, salladslök och paprika. Den ska inte bli mjuk, bara få lite mer smak.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten av en springform med löstagbar botten.
- Blanda äggen med vatten, olja och kryddorna i en bunke. Lägg broccolin och löken jämnt fördelade i formen.
- Häll blandningen över och ställ in i ugnen ca 55-60 minuter eller tills ytan fått en gyllenbrun färg.
- Låt svalna innan du spänner loss sidorna på formen. Servera i bitar och toppa med smetana och laxrom.
Liknande recept
Kommentarer (0)