Broccolitortilla med laxrom och smetana

Serverar: 8-10 portioner

Tortilla är egentligen en spansk potatisomelett, här i stället fullproppad med härlig broccoli som toppas med laxrom och smetana. Smetana är en rysk typ av créme fraiche.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 250 g broccolitoppar (500 g hela)
  • 1 knippe salladslök
  • ½ röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk paprikapulver
  • Servering
  • Laxrom
  • Smetana eller créme fraiche
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Stek broccolin i olivolja med finhackad vitlök, salladslök och paprika. Den ska inte bli mjuk, bara få lite mer smak.
    3. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en springform med löstagbar botten.
    4. Blanda äggen med vatten, olja och kryddorna i en bunke. Lägg broccolin och löken jämnt fördelade i formen.
    5. Häll blandningen över och ställ in i ugnen ca 55-60 minuter eller tills ytan fått en gyllenbrun färg.
    6. Låt svalna innan du spänner loss sidorna på formen. Servera i bitar och toppa med smetana och laxrom.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben