Smetana

Serverar: 4-6 portioner

Smetana-rysk syrad grädde är en viktig ingrediens i det ryska köket. I sverige ersätts det oftast med gräddfil, en blek kopia i ryska sammanhang. Smetana används i så gott som alla ryska soppor och maträtter.

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk ättika 12%-ig
  • Instruktioner

    Blanda ättikan med grädden i en skål (ej metall) och rör om väl. Skålen får stå 2-3 dar i ett varmt rum tills grädden surnat till fil. Rör om på nytt och täck gräddytan med en flerdubbelt vikt och urkramad fuktig tygservett somså småningom suger upp vattnet ur grädden, vilken tjocknar till smetana. Den färdiga smetanan förvaras i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben