Saftigt gott bröd med Keso. Kan lätt göras "nyttigare".
Om man vill kan man blanda i lite "nyttigheter", som vetekli, linfrö, eller solrosfrön, allt efter smak och tycke.
Ingredienser
50 g margarin
50 g jäst
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 msk honung
2 dl keso
1 dl havregryn
Ca 12 dl vetemjöl
Instruktioner
- Smält margarinet. Häll i mjölken (helst standard) låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och lös noga.
- Blanda i saltet, havregrynen, honungen och keson.
Häll i mjölet, men spara lite till utbakningen. Låt jäsa i ca 40 minuter.
- Kavla ut degen till en platta som passar i en långpanna. Skåra upp degen i så stora brödbitar du vill ha. Låt jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter. Om man vill kan man ju pensla och strö över någon sorts frön också.
- Grädda i ca 200 grader i ca 20 minuter
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Sill, sill, sill
Sill hör verkligen sommaren till. Finns det något bättre än sill, nypo...
Gott av kyckling
Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...
Förstår inte vad degen ska jäsa av när ingen jäst ingår???
Förlåt så jättemycket, klart det ska vara jäst.........50 g. jag har rättat till felet nu. Tack för att du påpekade det, det var slarvigt av mej att glömma jästen.