Bröd med Keso

Serverar: 1 portioner

Tid: 2 timmar

Saftigt gott bröd med Keso. Kan lätt göras "nyttigare". Om man vill kan man blanda i lite "nyttigheter", som vetekli, linfrö, eller solrosfrön, allt efter smak och tycke.

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 2 dl keso
  • 1 dl havregryn
  • Ca 12 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet. Häll i mjölken (helst standard) låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och lös noga.
    2. Blanda i saltet, havregrynen, honungen och keson. Häll i mjölet, men spara lite till utbakningen. Låt jäsa i ca 40 minuter.
    3. Kavla ut degen till en platta som passar i en långpanna. Skåra upp degen i så stora brödbitar du vill ha. Låt jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter. Om man vill kan man ju pensla och strö över någon sorts frön också.
    4. Grädda i ca 200 grader i ca 20 minuter

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (2)

    Kristinfahl 28 maj 2009

    Förstår inte vad degen ska jäsa av när ingen jäst ingår???

    TinaBlomman 28 maj 2009

    Förlåt så jättemycket, klart det ska vara jäst.........50 g. jag har rättat till felet nu. Tack för att du påpekade det, det var slarvigt av mej att glömma jästen.

    Relaterade Artiklar

    Sill, sill, sill
    Sill hör verkligen sommaren till. Finns det något bättre än sill, nypo...

    Gott av kyckling
    Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben