Bröd med örtkryddor

Tid: 2 timmar 40 minuter

Det här brödet passar fint till soppor och rätter med grönsaker eller fisk.

Ingredienser

  • 3 dl ljummet vatten
  • 40 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk hackade färska örtkryddor tex. basilika, oregano, timjan
  • 4 dl speltmjöl
  • Ca 6 dl siktat speltmjöl
  • Instruktioner

    1. Ljumma vattnet (inte över + 37 grader)
    2. Rör i jäst, salt, honung, färska örtkryddor och speltmjöl.
    3. Knåda degen blank och smidig och låt den jäsa i skålen i 1 timme.
    4. Knåda igenom degen igen, forma en rulle och lägg den i en smord avlång brödform.
    5. Låt degen efter jäsa ca 40 minuter i formen
    6. Grädda brödet i 200 grader ca 50-55 minuter. Vänd ut ur formen och låt svalna på galler.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svampdax!
    Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren börja...

    Nyttiga tips och råd!
    Tips, råd och kunskaper om näring och grönt får vi aldrig för mycke...

    Svamp
    Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren går m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben