Bröd med soltorkade tomater

Serverar: 4 portioner

Ett mycket gott bröd

Ingredienser

  • 10 g torrjäst
  • 1 tsk strösocker
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 450 g lantvetemjöl, plus lite extra till utbakningen
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2 msk tomatpasta av soltorkade tomater eller tomatpuré
  • 1 msk vegetabiliskt margarin till formen
  • 1-2 soltorkade tomater i olja, avrunna och strimlade
  • Instruktioner

    Lägg jäst och socker i en skål. Rör ut det med 1 dl av vattnet. Jäs på varm, dragfri plats i ca 15 minuter eller tills det börjat skumma sig. Blanda mjöl och salt i en degbunke. Gör en grop i mitten och stillsätt basilika, jästblandning, tomatpasta och hälften av resterande vatten. Rör in mjölet successivt med en träslev, tillsätt resten av vattnet lite i taget och arbeta ihop till en deg. Stjälp ut degen på lätt mjölat bakbord och knåda den i 5 minuter. Täck med oljad plastfolie och låt degen jäsa på varm plats i 30 minuter eller tills den jäst till dubbla storleken. Smörja en eliters brödform med margarinet. Ta fram degen och kåda in de soltorkade tomaterna. Knåda ytterligare 2-3 minuter. Lägg degen i den smorda brödformen och låt den jäsa i 30-40 minuter eller tills den blitt dubbelt så stor igen. Gädda brödet i 190 grader i 30-35 minuter eller tills färgen blivit gyllengul. Brödet är färdiggräddat när det låter ihåligt då man knackar på det. Låt det svalna något på brödgaller och servera

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bröd!
    Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...

    Pesto
    Pesto är den där gröna såsen som är så god i sallader, på pasta eller...

    Potatisrätter
    Finns det något mer tacksamt än potatis? Den kan stekas, friteras, pre...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben