Brödbullar

Serverar: 20 portioner

Lättbakat och med den korta jästiden blir det kul att baka tillsammans med barnen! Godast är de när de är alldeles nygräddade med en klick smält smör.

Ingredienser

  • ½ l vatten
  • ca 3 dl valfri grynblandning (te x havregryn, grahamsgryn och dinkelflingor)
  • ½ dl olja
  • 3 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • ca 1½ l vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Häll hett vatten i en degbunke. Tillsätt grynblandningen, olja, sirap och salt. Låt svalna till fingervarmt, 37 grader. Tillsätt jästen och vetemjölet.
    2. Bearbeta i maskin eller för hand tills degen känns smidig, låt den jäsa under bakhandduk i ca 20 minuter.
    3. Arbeta ner degen och rulla degen till en lång "orm" och skär i ca 2 cm breda bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och in i mitten av ugnen på 250 grader i 12-15 minuter.
    4. TIPS! * Komplettera vattnet med ca 2 dl mjölk.
    5. *'Häll ut degen i en långpanna, strö lite havssalt över, och in i ugen. Skär sedan brödet i lagom stora rutor när det är färdigt och svalat något.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben