Brödpinnar med vallmo-, sesam- och kumminfrön

Serverar: 24 portioner

Imponera på familj och vänner med dessa hemlagade brödpinnar. De är både lätta och roliga att baka.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 äggvita
  • 6 dl vetemjöl + extra till utbakningen
  • 1 pkt torrjäst, 12 g
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grovriven parmesanost
  • 1 msk vallmofrön
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk kumminfrön
  • Instruktioner

    1. Blanda olivoljan och äggvitan med 2½ dl varmt vatten så att blandningen är lite mer än fingervarm.
    2. Blanda mjöl, jäst, socker, salt och parmesanost. Blanda mjölblandningen med degvätskan och knåda ihop till en klibbig deg. Lägg degen i en skål och strö över mjöl. Täck över och låt jäsa på en varm plats 45 minuter.
    3. Sätt ugnen på 190 grader. Knåda degen på ett mjölat bakbord ca 5 minuter tills den är jämn och slät. Dela degen i 24 lika stora bitar.
    4. Rulla ut tunna stänger av degbitarna. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och för över bröden på plåtarna. Täck över och låt jäsa ytterligare 20 minuter.
    5. Pensla brödpinnarna med vatten och strö över sesam-, vallmo- och kumminfrön. Grädda 15-20 minuter. Byt plats på plåtarna efter halva tiden. Låt svalna på ett galler.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 15 min
    24
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben