Brödpudding med Bailey`s och bananer

Serverar: 6 portioner

Tid: 35 minuter

En suverän variant på Brödpudding rena paradiset !

Ingredienser

  • ½ limpa skivat franskbröd
  • 50 g smör
  • 1½ dl strösocker
  • Frön från en vaniljstång
  • 8 ägg
  • 5 dl grädde
  • 5½ dl mjölk
  • 8 cl bailey`s
  • 5 bananer
  • 4 msk flagad mandel
  • Florsocker att pudra med
  • Instruktioner

    Värm ungen till 180 grader. Platta till varje brödskiva så mycket som möjligt. Smöra varje tunt med det mjuka smöret, skär sedan skivorna i två delar och lägg dem åt sidan. Vispa samman socker, vanilj frön, och ägg tills det vitt och pösigt. Tillsätt vispgrädden, mjölken och Baileys och vispa till det är slätt. Skiva de skalade bananerna och rosta mandelspånen i ugnen. Ta fram en bakform i lagom storlek och smöra den. Doppa alla brödbitarna äggsmeten och börja sedan varva bröd, bananer och mandelspån i formen. Upprepa tills alla ingredienserna har gått åt, det översta lager ska vara bröd. Häll över resten av äggsmeten, använd fingrarna för att trycka ner brödet och se till att det suger åt sig av de goda smakerna. Pudra över generöst med florsocker och grädda i ugnen i cirka 35 minuter eller tills Smeten har stelnat på utsidan men är lite lös i mitten. Låt den svalna och stelna. En del tycker om att servera den här typen av efterrätt med glass eller vispgrädde, men om den är ganska kladdig i mitten är den god precis som den är. Du kan göra receptet hur du vill använda russin eller torkade aprikoser eller olika sorter bröd. Detta recept kommer från Den nakna kocken (Jamie Olivers )

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben