Broilersås och ris

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Min sons favorit mat, han slickar tallriken när han ätit färdigt.

Ingredienser

  • 450 g strimlad broiler i marinad
  • 1-2 msk vetemjöl
  • 1 burk skivade champinjoner
  • 2 ½ dl grädde
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 30-50 g mögelost
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 dl smetana
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Stek broilerstrimlorna med marinaden i en traktörpanna. Stek tills marinaden har kokat in. Strö över vetemjölet och stek en liten stund till. Tillsätt champinjonerna och spadet från burkenoch rör om. Häll i grädden och pressa vitlöksklyftorna i. Låt sjuda upp.
    2. Tillsätt mögelosten (jag använder ca 50 g för jag tycker om mögelost men sätt mindre om ni tycker osten har för stark smak) smulad i små bitar och koka upp på nytt tills osten har smält. Klicka tomatpurén i såsen och rör om.
    3. Låt alltsammans koka i pannan ca 10 minuter. Tillsätt smetanan och låt det sjuda upp på nytt. Smaka av och tillsätt salt om det behövs.
    4. Servera med kokt ris. Jag brukar koka riset med en buljongtärning i vattnet så blir det extra gott.
    5. En krispig sallad till passar också bra.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben