Bruscetta med soltorkade tomater, pesto och mozzarella
Italienskt, lyxigt! Till buffé, eller helst som mingeltilltugg, tillsammans med ett glas rött vin, när familjen/vännerna samlas i köket medan middagen tillreds.
Ingredienser
1 baguette
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
Grön pesto
Soltorkade tomater i olja
Mozzarellaost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader, grill.
- Skär upp baugetten i ganska tunna skivor. Riv vitlöksklyftan och blanda med olivoljan.
- Pensla, eller häll på vitlöksoljan med en sked, på brödskivorna.
- Sätt in bröden på en plåt i ugnen tills de får gyllenbrun färg, ca 2-3 minuter.
- Skiva mozzarellaosten. Strimla de soltorkade tomaterna. Ta ut bröden, bred på pesto på varje skiva. Lägg på ost och överst 2-3 strimlor soltorkad tomat på varje brödskiva.
- Ställ in plåten i ugnen tills mozzarellan precis börjar smälta.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Perfekt! Och va praktiskt när man ska ha gäster att man kan förbereda, och bara slänga in dem i ugnen några minuter after att gästerna kommit. Tack för receptet!