Bruscetta med soltorkade tomater, pesto och mozzarella

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 15 minuter

Italienskt, lyxigt! Till buffé, eller helst som mingeltilltugg, tillsammans med ett glas rött vin, när familjen/vännerna samlas i köket medan middagen tillreds.

Ingredienser

  • 1 baguette
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • Grön pesto
  • Soltorkade tomater i olja
  • Mozzarellaost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader, grill.
    2. Skär upp baugetten i ganska tunna skivor. Riv vitlöksklyftan och blanda med olivoljan.
    3. Pensla, eller häll på vitlöksoljan med en sked, på brödskivorna.
    4. Sätt in bröden på en plåt i ugnen tills de får gyllenbrun färg, ca 2-3 minuter.
    5. Skiva mozzarellaosten. Strimla de soltorkade tomaterna. Ta ut bröden, bred på pesto på varje skiva. Lägg på ost och överst 2-3 strimlor soltorkad tomat på varje brödskiva.
    6. Ställ in plåten i ugnen tills mozzarellan precis börjar smälta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bocuracao 7 december 2008

    Perfekt! Och va praktiskt när man ska ha gäster att man kan förbereda, och bara slänga in dem i ugnen några minuter after att gästerna kommit. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben