Brynt potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Gott till anka eller fläskstek

Ingredienser

  • 1 kg små kokta potatis
  • 4 msk socker
  • 40 g smör
  • Instruktioner

    Använd god fast potatis. Koka dem i god tid så dem är helt kalla. Häll sockret i en stor panna och värm upp tills det är helt smält och ljusbrunt. Lägg i smöret och rör tills det är helt blandat. Skölj potatisen i kallt vatten och låt dem rinna av. Lägg i potatisen och skaka pannan tills karamellen är bra fördelad. Värm på svag värme, skaka pannan ibland.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kalvköttbullar med potatismos och purjolök-timjansås
    En fin hösträtt med svenska smaker. Kalvköttbullarna är fyllda med...

    Korvgryta
    Egentligen en enkel rätt, men den smakar härligt. Denna korvrätt in...

    Pannbiff med lök
    Pannbiff med lök är en klassisk svensk middagsrätterna. Här med smö...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben