Brytbaguetter med spenat

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 2 timmar

Otroligt goda, gjorde dessa bl a till kräftskivan och de gjorde succé.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 2½ dl vatten
  • 2½ dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 2-3 msk mörk sirap
  • 200 g finhackad, fryst spenat
  • 1½ l ca, specialvetemjöl
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten och lägg den i ett durkslag så att det mesta vattnet rinner bort. Använder du färsk spenat så räkna med 6-7 dl. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Smula ner jästen i en stor degbunke. Smält smöret i en kastrull och häll i vatten och mjölk. Låt svalna till 37 grader och häll spadet över jästen i bunken. Blanda tills jästen är helt upplöst. Häll därefter i salt och sirap. Blanda i spenaten och rör runt ordentligt.
    3. Tillsätt mjölet lite i sänder tills degen blivit smidig. Låt jäsa i en timme. Ta upp degen och knåda försiktigt på mjölat bord eller bänk. Dela degen i tre delar och forma till baguetter och lägg på plåt. Låt jäsa i 15-20 minuter.
    4. Grädda i mitten av ugnen i lite drygt 15 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben