Otroligt goda, gjorde dessa bl a till kräftskivan och de gjorde succé.
Ingredienser
50 g jäst
50 g smör
2½ dl vatten
2½ dl mjölk
2 tsk salt
2-3 msk mörk sirap
200 g finhackad, fryst spenat
1½ l ca, specialvetemjöl
Instruktioner
Tina spenaten och lägg den i ett durkslag så att det mesta vattnet rinner bort. Använder du färsk spenat så räkna med 6-7 dl. Sätt ugnen på 250 grader.
Smula ner jästen i en stor degbunke. Smält smöret i en kastrull och häll i vatten och mjölk. Låt svalna till 37 grader och häll spadet över jästen i bunken. Blanda tills jästen är helt upplöst. Häll därefter i salt och sirap. Blanda i spenaten och rör runt ordentligt.
Tillsätt mjölet lite i sänder tills degen blivit smidig. Låt jäsa i en timme. Ta upp degen och knåda försiktigt på mjölat bord eller bänk. Dela degen i tre delar och forma till baguetter och lägg på plåt. Låt jäsa i 15-20 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i lite drygt 15 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.