Brytbröd

Serverar: 8 portioner

Tid: 4 timmar

Ett gott bröd som går fort att göra om man bortser från jästiden.

Ingredienser

  • 25 gr jäst
  • 12 dl kallt vatten
  • 1½ msk salt
  • 3 l vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda jäst och vatten, rör ner mjöl och salt. Rör degen 10 min för hand eller 5 min i matberedare. Låt degen jäsa i 3 timmar.
    2. Knåda degen lätt och dela den i 8 bitar som rullas till runda bullar. Låt jäsa 1 timme.
    3. Skär snitt med en vass kniv och grädda i 225 grader i 15-20 min.
    4. Pensla bullarna med vatten och låt dom kallna under en bakduk

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben