Brytbröd

Tid: 1 timme 40 minuter

Snabbt och enkelt bröd i långpanna.

Ingredienser

  • 50 g torrjäst
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk socker/sirap/honung
  • 1 msk salt
  • 2 dl havregryn
  • 5 dl rågsikt
  • 7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 40 grader.
    2. Mät upp övriga ingredienser till degen och häll i assistentens bunke. Spara lite av vetemjölet till utbakningen.
    3. Häll på den varma mjölken och knåda degen i maskinen. Låt degen jäsa ca 40 min.
    4. När degen är färdigjäst så kör några varv i maskinen och ta sen upp den på bakbordet och arbeta den smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
    5. Nu kan man antingen dela degen i 20 bitar och rulla bullar som man lägger tätt på bakplåtspapper i långpanna eller kavla ut den till en platta och lägga i en långpanna på bakplåtspapper. Plattan skär man sedan i ett rutmönster så man kan bryta brödet när det är färdiggräddat.
    6. Låt jäsa 30 min på plåten och grädda sedan i ca 15 min i 225 grader. Låt svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben