Bulgur med kycklinglår och sweet chilisås

Serverar: 4 portioner

"Det godaste jag har ätit på länge" säger sambon när vi åt det första gången!

Ingredienser

  • 4 kycklinglår
  • Grillolja (helst sweet chili)
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 paprikor
  • 1 lök
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 4 dl vatten
  • 2 dl bulgur
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Sås
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Sweet chilisås efter behag
  • 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra kycklingen. Pensla med grilloljan. Tillaga på 225 º i ca 40 min.
    2. Skär paprika, lök och vitlök i lagom stora bitar. Lägg i en ugnsfast form med olja. Salta och peppra. Tillaga i ugn 225 º (gärna grill) tills dem får färg, ca 10 min.
    3. Koka bulgur. Blanda bulgur och grönsaker.
    4. Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Lillyblue 30 juli 2008

    Det verkar gott! testar i helgen!

    Lillyblue 2 augusti 2008

    Det här var gott! påminner om det jag brukar göra med sambal oelek istället för sweet chili. Rekommenderas! Gjorde denna maträtti husvagn och det gick bra! Tackar!

    monicadanell 26 juni 2010

    Det här måste jag testa låter super gott monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben