Bulgursallad

Serverar: 4-6 portioner

Flera vänner har bett om receptet på denna sallad, så nu är det väl dags att lägga ut den här... Passar bra till buffé, sommarens grillkvällar, fest eller till vardags. Serveras ljummen eller kall. Fina färger!!!

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong eller 1 msk grönsaksfond
  • Några nävar ruccolasallad
  • 1 strimlad rödlök eller silverlök
  • 1 ask körsbärstomater i som delas i "kvartar"
  • 1 granatäpple
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1-2 msk balsamvinäger
  • 3-6 msk god olivolja/valnötsolja
  • 1-2 tsk torkad oregano
  • 1-2 tsk torkad timjan
  • Instruktioner

    1. Koka bulgur i vattnet med buljongtärningen och ev. en msk olivolja. Blanda under tiden ruccola, lök, tomat och granatäpple. För att lättare få ut fruktköttet från granatäpplet, slå med en träsked på skalet så ramlar "kärnorna" från mellanväggarna i frukten. Smula ner örterna. Häll över den den kokta bulguren (varm om den ska ätas ljummen). Salta och peppra, häll över vinäger och olja. Blanda.
    2. Salladen kan naturligtvis varieras i oändlighet. Jag brukar ibland blanda i bönor, kikärtor, fetaost, rostade nötter mm.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    nallemajja71 14 januari 2009

    supergott!!! längtar redan tills nästa gång jag ska få göra denna.... En stjärnklar FEMMA!!

    Gul13 25 april 2009

    En femma! Helt klart. Jättegott och väldigt fräscht alternativ till de lite stabbiga grädde och cremefraiche baserade alternativen. Maken och dottern var inte lika lyriska som jag men det är ju jag som skriver här :-) Tack snälla Roggan för receptet. Vi åt grillade honungsmarinerade lammkotletter till.

    marielotta 30 april 2009

    Hej, min första bekantskap med bulgur och den var intressant... :) Nu hade jag den inte som tillbehör till grillat, men det borde jag ha haft, för det passar nog ganska mycket bättre en till det jag hade den. Iallafall, så var det gott tyckte jag och maken. Barnen var inte så förtjusta. Kommer att göra den fler gånger Tack för receptet.

    jesserlis 16 juli 2009

    Sån underbart god sallad, maken och barnen tyckte om den mycket. Fast de tyckte inte om granatäpplet vilket jag gjorde. Så nästa gång gör jag utan granatäpple, tyvärr.

    Knotan_ 23 februari 2010

    Hejsan! ska göra detta idag till mig och flickvännen. Verkar vansinnigt gott och spännande, speciellt med det där granatäpplet.! tack !

    ceciliaw 6 februari 2011

    Jättegott, jag körde svart quinoia i stället för bulgur

    Roggan 6 februari 2011

    Ska jag testa. Har inte tänkt på det... har gjort det någongång med couscous och det blev också gott!

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben