Bulgursallad

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Fräsch och god sallad. Passar alldeles utmärkt att lägga i lunchlådan eller i picknickkorgen.

Ingredienser

  • 1 kycklingfilé
  • Fullkornsbulgur
  • Grönsallad, t ex ruccola, bladspenat, machesallad
  • Tomat, gärna cocktailtomate
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • Gurka
  • Majs
  • Röd lök
  • Solrosskott eller ärtskott
  • Sockerärtor
  • Grillkrydda
  • Gräddfil
  • Italiensk salladskrydda (Santa Maria)
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfilén i 3-4 bitar. Krydda med grillkrydda och stek i olja. Låt svalna en aning. Skiva i små bitar.
    2. Koka bulgur enligt förpackningen.
    3. Skölj och skiva grönsaker. Blanda samman grönsaker, bulgur och kyckling.
    4. Dressing: Blanda gräddfil och Italiensk salladskrydda. Låt stå svalt en stund.
    5. Servera med örtbröd!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben