Perfekt alternativ istället för potatis- pastasallad till grillmat m m.
Ingredienser
5 dl vatten
4 dl bulgur
1 hönsbuljongtärning
1-2 vitlöksklyftor
1 krm gurkmeja
1 tsk salt
En näve ruccola
1 rödlök
ca 10 körsbärstomater
1 burk fetaost i tärningar
Instruktioner
- Koka upp vatten, salt, buljongtärning, gurkmeja och vitlök. Häll i bulguren och låt småkoka 5-10 min. Dra av kastrullen från plattan och låt stå under lock i 20 min. Rör om låt svalna något.
- Skiva löken i tunna halvringar, dela tomaterna i mitten och blanda i hop med ruccola och fetaost. Blanda sedan i bulguren.
Klar att servera.
- Lika god till fisk som kött.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...