Bulgursallad

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekt alternativ istället för potatis- pastasallad till grillmat m m.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 4 dl bulgur
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • En näve ruccola
  • 1 rödlök
  • ca 10 körsbärstomater
  • 1 burk fetaost i tärningar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, salt, buljongtärning, gurkmeja och vitlök. Häll i bulguren och låt småkoka 5-10 min. Dra av kastrullen från plattan och låt stå under lock i 20 min. Rör om låt svalna något.
    2. Skiva löken i tunna halvringar, dela tomaterna i mitten och blanda i hop med ruccola och fetaost. Blanda sedan i bulguren. Klar att servera.
    3. Lika god till fisk som kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben