Bulgursallad med bönor och valnötter

Serverar: 2 portioner

En enkel och matig sallad som man kan äta som den är eller tillsammans med fisk eller kött.

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 200 g svarta bönor
  • 200 g vita bönor
  • 1 schalottenlök
  • 100 g cocktailtomater
  • 100 g gröna bönor
  • 1 paprika
  • 1 dl valnötter
  • 1 knippe bladpersilja
  • Saften av en ½ citron
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Oliver
  • Instruktioner

    1. Koka bulguren enligt anvisningar på förpackningen. Koka de gröna bönorna knappt mjuka i lättsaltat vatten.
    2. Dela cocktailtomaterna i halvor och skär paprika och löken i små bitar. Hacka valnötterna och bladpersiljan.
    3. Blanda allt tillsammans med olivolja och citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar och dekorera med oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben