Bulgursallad med crabfish

Serverar: 4 portioner

Enkelt att göra till en eller till många. Snabb lunch, perfekt picknick. Gott och näringsriktigt. Blanda i de grönsaker du tycker om eller har hemma!

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 3 dl bulgur
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk smör eller olja
  • 1 ½ msk svensk senap
  • 1 ½ msk fransk senap
  • 1 dl dill
  • 100 g blandad sallad eller isberg i fina bitar
  • 2 tomater i bitar
  • 100 g sockerärter, färska och halverade
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 2 msk kapris
  • 300-400 g crabfish i fina bitar
  • 50 g hyvlad parmesan i bit
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka äggen i 7 miuter. Skölj dem i kallt vatten och skala dem. Skär äggen i bitar.
    2. Koka bulgur i buljongen. Rör ner smör eller olja och låt svalna. Blanda i senap, dill ev lite salt.
    3. Lägg upp sallad, tomat, sockerärter, lök, kapris och smaksatt bulgur på ett uppläggningsfat. Lägg på crabfish, ägg skurna i bitar samt hyvlad ost.
    4. Servera med ett gott bröd och fetaost, ev lite crème fraiche som dressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben