Bulgursallad med linser och avokado

Serverar: 4 portioner

Bulgur är krossat vete som kan användas istället för ris. Perfekt sallad att ta med på picknick + att den är en GI-rätt.

Ingredienser

  • 2 dl kokta beluga- eller puylinser
  • 2 dl kokt bulgur
  • 1 liten rödlök
  • 1 ask körsbärstomater, 250 g
  • 100 g ruccolablad
  • 1 avokado
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • Dressing
  • ½ dl olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda alla ingredienser till dressingen. Blanda linser, bulgur och finhackad lök och vänd ner i dressingen. Dela körsbärstomaterna. Lägg ruccolabladen på ett serveringsfat. Lägg på bulgurblandnngen och tomaterna.
    2. Dela avokadon. Ta bort kärnan och tärna fruktköttet. Blanda det med citronsaften så att det inte mörknar. Toppa salladen med avokadon vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben