Buljongkokt kycklingfilé med rotfrukter och wasabikräm

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Koka rotfrukterna lätt så de behåller sitt tuggmotstånd. Den heta wasabikrämen sätter skjuts på rätten!

Ingredienser

  • 8-10 potatisar
  • 1 kålrot
  • 2 morötter
  • 4 kycklingfiléer
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 tsk + 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 100 gr philadelphiaost
  • 2 msk wasabipasta
  • 4 kvistar timjan
  • Instruktioner

    Skala och skär potatis, kålrot och morot i tärningar. Koka upp buljongen. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Lägg filéerna i buljongen och sjud under lock ca 10 minuter. Ta upp filéerna och låt vila under aluminiumfolie medan rotfrukterna kokas. Lägg rotfrukterna i buljongen och sjud under lock tills de mjuknat, ca 10 minuter. Blanda osten med wasabi och smaka av med 2 krm salt. Servera kycklingen i skivor med rotfrukter, buljong och wasabikräm. Garnera med timjan.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben