Burgare med pepparrotsmajonnäs

Serverar: 4 portioner

Ytterligare ett recept från Buffé

Ingredienser

  • 600 g kalv- eller nötfärs
  • 2 dl majonnäs
  • 3/4 dl färskriven pepparrot
  • 1 rödlök
  • 4 tomater
  • 4 saltgurkor
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ägg
  • 8 skivor formbröd
  • 1 kruka romansallad
  • ½ påse rucola (35 g)
  • 4 äggulor
  • ½ tsk salt
  • 2 krn svartpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    Blanda majonnäs och pepparrot. Skala och skär rödlöken i skivor. Skär tomat och saltgurka i skivor. Blanda färs, spiskummin, dijonsenap, ägg, salt och svartpeppar. Forma till 4 biffar och grilla 3-5 minuter på varje sida. Kantskär formbröden och grilla på båda sidor tills de fått lite färg. Bryt romansalladen i bitar och blanda med rucola, lök, tomater, gurka, olivolja, flingsalt och svartpeppar. Lägg burgare, majonnäs och grönsaker mellan bröden. Servera med rå äggula.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben