Veganska biffar/burgare

Fräscha veganbiffar/burgare, väldigt enkla att göra. Faller inte isär eller smular inte sönder medan man steker. Fasta och fina. Väldigt goda biffar/burgare som man själv kan piffa till med olika kryddor så att de blir precis så man vill ha dem! Går utmärkt att frysa in och/eller ha som matlåda.

Ingredienser

  • 380 g kidneybönor
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ Gul lök
  • 2 potatisar
  • 2 morötter
  • 2-3 msk havremjölk
  • 1½ dl havregryn
  • 2 msk Maizena (alternativt potatismjöl)
  • Salt
  • Peppar
  • Matolja
  • Instruktioner

    1. Mixa bönor (du kan även välja andra bönor än just kidneybönor), vitlök, potatisar och morötter tillsammans med havremjölken.
    2. Häll de mixade ingredienserna i en bunke. Finhacka löken och rör ner den, havregryn och maizena/potatismjöl, salt och peppar.
    3. Forma till biffar/burgare och stek dem i matoljan på medelvärme ca 3-5 min per sida.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    abee 15 september 2012

    Ser gott ut! Ska potatis och morötter vara kokta eller råa? Abee

    barroz86 30 oktober 2012

    Jag gissar att man kan riva potatisarna råa eller mixa dom då dom går fort att tillaga när dom väl är rivna? man vill väll ha det där tuggmotståndet misstänker jag. skall prova ikväll

    pia61 22 maj 2014

    Jättegoda! Jag rev morötter o potatis fint på rivjärnet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben