Burritos med smak från havet

Serverar: 4 portioner

En lite annorlunda variation av innehållet i ett tortillabröd. Så mumsig! Och ögat får sina färger.........

Ingredienser

  • 400 g djupfryst torskfilé
  • 2 msk olja
  • 1 msk pressad saft från lime
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor, gärna i olika färger
  • 1 msk olja
  • 500 g krossade tomater med chili
  • ½ knippa koriander
  • 100 g skalade räkor
  • 8 mjuka vetetortilla
  • 1-2 dl riven ost, t ex prästost
  • Instruktioner

    1. Halvtina och skär torsken i ca 2x2 cm stora kuber. Blanda samman olja, limesaft, salt och peppar i en skål. Vänd ner fisken i blandningen och låt den marinera ca 15 minuter i rumstemperatur.
    2. Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Fräs lök och paprika i oljan i en traktörpanna. Häll över de krossade tomaterna och låt puttra utan lock ca 10 minuter. Blanda ner fisken och låt puttra ytterligare ca 5 minuter.
    3. Hacka koriandern och vänd ner i grytan tillsammans med räkorna.
    4. Värm tortillabröden i 125°C, ca 10 minuter inlindade i aluminiumfolie. Fyll tortillabröden med fiskröran och riven ost.
    5. Servera med en sallad av isbergssallad, avokado och färsk gurka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben