Busenkel Citron- och Honungskyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Snabb vardagsrätt

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 Citron
  • 1/2 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk Olivolja
  • Instruktioner

    1. - Sätt ugnen på 200 grader - Tvätta citronen noggrannt, riv skalet och pressa ur saften - Blanda detta med salt, peppar, honung och olivolja och häll det i en ugnssäker form. - Vänd runt filéerna i detta (låt gärna stå och marineras en stund) - Sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga ca 30-35 minuter. Skär i en av filéerna och kontrollera att köttet är utan rosa inslag.
    2. Vill man "lyxa" till det kan man röra ut skyn med ett par skedar Creme Fraiche men det behövs absolut inte, för skyn är mycket god i sig själv.

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    tobiaskarlsson 19 augusti 2009

    Den var jättegod och enkel!

    slaffsanna 9 september 2009

    Det här är ett recept vi redan hunnit gjort flera gånger! Supergott! =) Tack för receptet!

    NewDown 23 september 2009

    Mycket lättlagat och välsmakande, tack.

    LillAnnaa 6 december 2009

    Jätte god kyckling..Den blev lite torr så om man steker den lite först så tror jag den blir bättre..men tack för receptet kommer att göra den här flera gånger...Du får klart en 5:a

    Rockababe 22 juni 2010

    Tyvärr passade den inte oss alls i smaken, jag som sett fram emot den här rätten, men tyckte att citronsmaken var alldeles för framträdande...

    likealady 29 september 2010

    Ett av mina favorit recept! Alla som jag bjudit det på älskar hur saftigt kycklingen blir!

    Haw 12 februari 2011

    Tyckte det var gott. Serverade med färsk pasta. Gott men jag fick kycklingen lite torr. Men det kommer nog göras om. Var ju så enkelt.

    vera91 30 januari 2012

    Jag provade det här receptet igår och vart ganska nöjd :) kycklingen blev saftiig och god, men jag funderar på att ta till tipset om creme fraiche nästa gång för att få det lite mer såsigt och krämigt, menar du då att man blandar ner creme fraichen innan man ställer in den i ugnen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben